REVANİ TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1 çay badağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1+1/2 su bardağu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3+1/2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
Yapılışı:
İlk öncelikle şerbeti hazırlayın. Kek için yumurta ve şekeri
çırpın. Daha sonra diğer malzemelerini ekleyin. Bu işlem için mikser
kullanabilirsiniz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar
pişirin. Şerbet ılınınca kekinde ilk sıcağı gidip ılık bir hal alınca şerbetle
keki buluşturun. Birkaç saat soğumaya bırakın. İsteğe göre hindistan cevizi ile
servis edin.
Afiyet olsun!
REVANI (TURKISH SEMOLINA CAKE IN SYRUP) RECIPE
Ingredients:
For the Cake:
3 eggs
1 cup sugar
1 cup vegetable oil
1 cup yogurt
1 cup uncooked semolina
1+1/2 cups flour
A package of baking powder
A package of vanilla powder
For the Syrup:
3 cups sugar
3+1/2 cups water
1 tbsp lemon juice
Directions:
Firstly, prepare the syrup and let it cool down while you
prepare the cake.
Mix eggs and sugar for the cake. Add other ingredients and
use a mixer to combine it well. Bake in a preheated 180° C oven until the top
is nicely browned.
Pour the syrup over the warm cake. Let it stand for several
hours in the refridgerator. Cut the cake into squares and serve it with coconut
powder.
Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder