1 Mart 2016 Salı

REVANİ TATLISI TARİFİ/REVANI (TURKISH SEMOLINA CAKE IN SYRUP) RECIPE

REVANİ TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
revani tarifi, recipe

Keki için:

3 yumurta
1 çay badağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1+1/2 su bardağu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3+1/2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu

Yapılışı:

İlk öncelikle şerbeti hazırlayın. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra diğer malzemelerini ekleyin. Bu işlem için mikser kullanabilirsiniz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbet ılınınca kekinde ilk sıcağı gidip ılık bir hal alınca şerbetle keki buluşturun. Birkaç saat soğumaya bırakın. İsteğe göre hindistan cevizi ile servis edin.
Afiyet olsun!

REVANI (TURKISH SEMOLINA CAKE IN SYRUP) RECIPE

Ingredients:

For the Cake:

3 eggs
1 cup sugar
1 cup vegetable oil
1 cup yogurt
1 cup uncooked semolina
1+1/2 cups flour
A package of baking powder
A package of vanilla powder

For the Syrup:

3 cups sugar
3+1/2 cups water
1 tbsp lemon juice

Directions:

Firstly, prepare the syrup and let it cool down while you prepare the cake.
Mix eggs and sugar for the cake. Add other ingredients and use a mixer to combine it well. Bake in a preheated 180° C oven until the top is nicely browned.
Pour the syrup over the warm cake. Let it stand for several hours in the refridgerator. Cut the cake into squares and serve it with coconut powder.
Enjoy!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...