7 Mart 2016 Pazartesi

PATATESLİ YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ / GREEN LENTIL WITH POTATO RECIPE

PATATESLİ YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
Green lentil with potato

2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

Yapılışı:

Mercimekleri bir tencereye koyun ve birkaç saat suda bekletin. Mercimekleri 10 dakika kadar haşlayın. Bu sırada soğanları yemeklik doğrayın ve bir tencerede yağ ve salçayla beraber kavurun. Patatesi ekleyin. Mercimekleri süzün ve soğanlarla beraber tencerede harmanlayın. Üzerine sıcak su, tuz, ve baharatları ekleyin. Karıştırın. Bezelye ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!

GREEN LENTIL WITH POTATO  RECIPE

Ingredients:

1 cup green lentil
2 potatoes
1 onion
1 tablespoon tomato paste
3 tablespoons vegetable oil
1 teaspoon cumin
1 teaspoon black pepper powder
1 teaspoon salt
Hot water

Directions:

Put lentils in a pot and let it wait for some hours. Then, cook it in a pot for 10 minutes. Chop onion and cook it with vegetable oil in another pot. Add tomato paste and cook it more. Add potatoes and half-cooked lentils. Combine well. Pour the hot water. Add salt and spices. Cook until all vegetables are soft. Serve hot.
Enjoy!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...