PATATESLİ YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil
mercimek
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates
salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
Yapılışı:
Mercimekleri bir
tencereye koyun ve birkaç saat suda bekletin. Mercimekleri 10 dakika kadar
haşlayın. Bu sırada soğanları yemeklik doğrayın ve bir tencerede yağ ve
salçayla beraber kavurun. Patatesi ekleyin. Mercimekleri süzün ve soğanlarla
beraber tencerede harmanlayın. Üzerine sıcak su, tuz, ve baharatları ekleyin.
Karıştırın. Bezelye ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis
edin.
Afiyet olsun!
GREEN LENTIL WITH POTATO RECIPE
Ingredients:
1 cup green lentil
2 potatoes
1 onion
1 tablespoon tomato
paste
3 tablespoons vegetable
oil
1 teaspoon cumin
1 teaspoon black pepper
powder
1 teaspoon salt
Hot water
Directions:
Put lentils in a pot and let it wait for some hours. Then,
cook it in a pot for 10 minutes. Chop onion and cook it with vegetable oil in another
pot. Add tomato paste and cook it more. Add potatoes and half-cooked lentils.
Combine well. Pour the hot water. Add salt and spices. Cook until all vegetables are soft. Serve
hot.
Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder