PORTAKALLI
KEREVİZ TARİFİ
Malzemeler:
Yarım
kilo kereviz
5
adet portakal
1
adet limon
1
adet kuru soğan
3
adet havuç
2
adet orta boy patates
Yarım
çay bardağı zeytinyağı
1
tatlı kaşığı kadar tuz
Sıcak
su
Yapılışı:
Öncelikle
suyu ısıtın. Bu sırada kerevizi ve diğer
sebzeleri de doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağıyla kavurun.
Üzerine doğradığınız sebzeleri koyun ve bir miktar daha kavurun. Sıcak suyu
üzerlerine dökün. Kaynamaya başladığında ise portakal suyunu, limon suyunu ve
tuzu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet
olsun.
CELERY
STEWED IN ORANGE JUICE RECIPE
Ingredients:
½
kilogram celery
5
oranges
1
lemon
1
onion
3
carrots
2
potatoes
½
cup of olive oil
1
teaspoon salt
Hot water
Directions:
Chop
vegetables. Then, chop onion and cook it with olive oil for some minutes. Add
vegetables and cook for some minutes all together. Pour the hot water. Add
juice of 5 oranges and 1 lemon. Add salt. Cook it until all the vegetables are
softened.
Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder