25 Mart 2016 Cuma

YOĞURT ÇORBASI (YAYLA ÇORBASI) TARİFİ / TURKISH SOUP WITH YOGURT (YAYLA ÇORBASI) RECIPE

YOĞURT ÇORBASI (YAYLA ÇORBASI) TARİFİ
Turkish Soup with Yogurt

Malzemeler:
1 su bardağı kadar yoğurt
4 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre su

Yapılışı:
Öncelikle suyu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca pirinçleri ve tuzu içerisine koyun. Yoğurdu ve unu bir kapta karıştırın. Pirinçler yumuşayınca karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin. 5 dakika kadar daha kaynatın. Zeytinyağını ve naneyi bir tavada kızdırın. Çorbaya dökerek servis edin. Ayrıca dilediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
TURKISH SOUP WITH YOGURT (YAYLA ÇORBASI) RECIPE
Ingredients:
1 cup yogurt
4 tablespoons rice
3 tablespoons flour
2 tablespoons butter
1 tablespoon dried mint powder
1 teaspoon salt
1 liter of water
Directions:
Boil the water in a pot. Add rice and salt. Mix yogurt and flour in a a separate bowl. Add the yogurt mixture into pot slowly when rices are softened. Boil for 5 minutes more. Melt the butter in a pan. Add dried mint powder. Combine it with the soup before serving. You can garnish with spices of your wish as well.

Enjoy!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...