YOĞURT ÇORBASI (YAYLA
ÇORBASI) TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı kadar
yoğurt
4 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre su
Yapılışı:
Öncelikle suyu
tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca pirinçleri ve tuzu içerisine koyun.
Yoğurdu ve unu bir kapta karıştırın. Pirinçler yumuşayınca karışımı yavaş yavaş
tencereye ekleyin. 5 dakika kadar daha kaynatın. Zeytinyağını ve naneyi bir
tavada kızdırın. Çorbaya dökerek servis edin. Ayrıca dilediğiniz baharatları
ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
TURKISH SOUP WITH
YOGURT (YAYLA ÇORBASI) RECIPE
Ingredients:
1 cup yogurt
4 tablespoons rice
3 tablespoons flour
2 tablespoons butter
1 tablespoon dried
mint powder
1 teaspoon salt
1 liter of water
Directions:
Boil the water in a
pot. Add rice and salt. Mix yogurt and flour in a a separate bowl. Add the yogurt
mixture into pot slowly when rices are softened. Boil for 5 minutes more. Melt
the butter in a pan. Add dried mint powder. Combine it with the soup before
serving. You can garnish with spices of your wish as well.
Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder