Pratik Börek Tarifi
Malzemeler:
10 adet yufka (isteğe gore baklava yufkası da kullanabilirsiniz)
300 gr böreklik peynir (ekşimik ya da lor da kullanabilirsiniz)
1 bardak katı yoğurt
250 gr eritilmiş tereyağı
3 yumurta
İç malzeme |
Yapılışı:
Tereyağından bir kısmını (50gr kadar) ayırıp kalan bütün malzemeyi karıştırın. Tepsinin altına yağlı kağıdı koyun. Tek tek yufkaları sererken her kata erimiş tereyağından sürün. İç malzemeyi 3e ayırın. Önce 3 kat yufka sonra iç malzeme, sonra 3 kat yufka sonra iç malzeme ve 2 kat yufka koyup kalan iç malzemeyi yayıp en üste kalan 2 yufkayı serin.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında içi pişene kadar ortalama 40 dakika kadar pişirin. Dilerseniz üstü kızardıktan sonra böreği dilimleyerek içinin kolay pişmesini sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder