8 Haziran 2016 Çarşamba

Ramazan için Pratik Börek Tarifi

Pratik Börek Tarifi


Malzemeler:


10 adet yufka (isteğe gore baklava yufkası da kullanabilirsiniz)
300 gr böreklik peynir (ekşimik ya da lor da kullanabilirsiniz)
1 bardak katı yoğurt
250 gr eritilmiş tereyağı
3 yumurta






İç malzeme

Yapılışı:


Tereyağından bir kısmını (50gr kadar) ayırıp kalan bütün malzemeyi karıştırın. Tepsinin altına yağlı kağıdı koyun. Tek tek yufkaları sererken her kata erimiş tereyağından sürün. İç malzemeyi 3e ayırın. Önce 3 kat yufka sonra iç malzeme, sonra 3 kat yufka sonra iç malzeme ve 2 kat yufka koyup kalan iç malzemeyi yayıp en üste kalan 2 yufkayı serin.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında içi pişene kadar ortalama 40 dakika kadar pişirin. Dilerseniz üstü kızardıktan sonra böreği dilimleyerek içinin kolay pişmesini sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...