KISIR TARİFİ
Malzemeler:
1,5 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı kaynamış su
1 adet kuru soğan
Birkaç dal yeşil soğan
4 adet kornişon
Yarım demet kıvırcık
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kaşın nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı:
Öncelikle bir kapta bulguru üzerini örtecek kadar kaynamış
suyla haşlayın. Kapağını kapayıp demleyin. Bir tencerede soğanı salçalarla
birlikte kavurun. Demlenen bulgura soğanları ve tuzu ekleyin. Karıştırın. Zeytinyağını,
limonu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın. Daha sonra yeşil soğanı, kıvırcığı,
kornişonları ve domatesi ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip bir güzel
karıştırın.
Yanında ayran ile servis edebilirsiniz.
Video şeklinde adım adım tarifi görmek isterseniz, tık tık. :)
Afiyet olsun.
KISIR RECIPE
Ingredients:
1+1/2 cups fine bulgur
1+1/2 cups of hot water
1 onion
1 tomato
½ bunch spring onions
4 pickles
½ lettuce
1 tablespoon tomato paste
1 tablespoon pepper paste
½ cup olive oil
Juice of 1 lemon
1 tablespoon pomegranate syrup
1 teaspoon dried mint leaves
1 teaspoon flaked red pepper
1 teaspoon chilli powder
1 teaspoon sumac
1 teaspoon black pepper
1 teaspoon salt
Directions:
Place fine bulgur in a bowl and add hot water. Keep it as
covered for 20 minutes. Chop onion. Place olive oil and onion in a pan. Add tomato paste and pepper paste. Cook it
well. Place bulgur and cooked onion in a pot. Add salt, olive oil, lemon juice, pomegranate
syrup, spring onions, pickles, lettuce, tomato, and spices. Mix well.
If you want to watch this recipe as video, click here. :)
Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder