14 Şubat 2016 Pazar

FIRIN POŞETİNDE PRATİK KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ (2 kişilik)


Malzemeler:

2 adet karagöz balığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Birkaç defne yaprağı
Yarım limon
Fırın Poşeti

Yapılışı:
Öncelikle zeytinyağı ve tuzu bir kapta harmanlayın. Balıkları iyice yıkayın ve temizleyin. Daha sonra balıkları hazırladığınız karışıma batırın. Balığın içerisine dilimlenmiş limonu ve defne yaprağını yerleştirin. Ayrıca balığın üzerine de defne yaprağı yerleştirin. Hazırlanan balıkları birkaç yerinden delinmiş olan fırın poşetine koyun ve önceden ısıtılmış fırına sürün. 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirin.

Yanında pilav ve mısır ekmeğiyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Fırında balık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...