21 Şubat 2016 Pazar

Yoğurtlu yeşil mercimekli erişte çorbası / Lentil noodle soup with yogurt

Merhaba. Bugün pratik ve çok da sağlıklı bir yemek tarifi vereceğim. Yemeğinin aksine mercimek çabuk pişiyor bu tarifte. Çok da lezzetli oluyor :) Umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Yaz aylarında soğuk tüketilen bir çorba. Benim gibi ılık sevenlere kışın da çok hoş bir lezzet.


Lentil noodle soup with yogurt

Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası:

Malzemeler:

1,5 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağına yakın erişte
1 bardak yoğurt
1 diş sarımsak
Su
Tuz
Nane,Kırmızı biber



Yapılışı:


Öncelikle yeşil mercimeği suda haşlayalım. Yumuşadığında süzüp tekrar tencereye alalım. Üzerine sıcak su ekleyip kaynatmaya devam edelim. Erişteyi ve tuzu ekleyelim. Eğer suyunu çekerse üzerine su ekleyebilirsiniz. Sulu çorba kıvamında olmalı. Erişteler yumuşayınca tencereyi ocaktan alalım.
Mercimek ve erişteler













Soğumaya bırakalım. Bu çorba normalde soğuk içiliyor fakat ben ılık da seviyorum. Arzunuza göre istediğiniz soğukluğa ulaşıncaya kadar bekliyorsunuz. Yalnız bu esnada eriştelerin suyu çekeceğini unutmayın. Ben çok sulu sevmediğim için pişirirken çok su eklemiyorum. 1 diş sarımsağı dövüp yoğurt ile karıştırıyoruz ve servis yapmadan önce tencereye ekliyoruz. Yoğurt eklenince çorba sulanacaktır. Üzerine isteğe göre nane ve kırmızı biber ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)

 Lentil noodle soup with yogurt:

Ingredients:

½  cup green lentil
1 cup little piece noodle
1 cup yogurt
1 clove of chopped garlic
Water
Salt
Red pepper, mint

Method:

Put water to a medium pot. Add lentil and boil. When it is cooked, rinse it through a sieve and put back the pot. Add hot water and noodle. Continue to cook them together till noodle is soften. Then let the soup cool down. Add minced garlic to yogurt. Before serving, mix soup and yogurt. Top each serving with mint and red pepper.
Enjoy!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...