Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası:
Malzemeler:
1,5 çay bardağı yeşil mercimek1 su bardağına yakın erişte
1 bardak yoğurt
1 diş sarımsak
Su
Tuz
Nane,Kırmızı biber
Yapılışı:
Öncelikle yeşil mercimeği suda haşlayalım. Yumuşadığında süzüp tekrar tencereye alalım. Üzerine sıcak su ekleyip kaynatmaya devam edelim. Erişteyi ve tuzu ekleyelim. Eğer suyunu çekerse üzerine su ekleyebilirsiniz. Sulu çorba kıvamında olmalı. Erişteler yumuşayınca tencereyi ocaktan alalım.
Soğumaya bırakalım. Bu çorba normalde soğuk içiliyor fakat ben ılık da seviyorum. Arzunuza göre istediğiniz soğukluğa ulaşıncaya kadar bekliyorsunuz. Yalnız bu esnada eriştelerin suyu çekeceğini unutmayın. Ben çok sulu sevmediğim için pişirirken çok su eklemiyorum. 1 diş sarımsağı dövüp yoğurt ile karıştırıyoruz ve servis yapmadan önce tencereye ekliyoruz. Yoğurt eklenince çorba sulanacaktır. Üzerine isteğe göre nane ve kırmızı biber ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)
Lentil noodle soup with yogurt:
Ingredients:
½ cup green lentil1 cup little piece noodle
1 cup yogurt
1 clove of chopped garlic
Water
Salt
Red pepper, mint
Method:
Put water to a medium pot. Add lentil and boil. When it is cooked, rinse it through a sieve and put back the pot. Add hot water and noodle. Continue to cook them together till noodle is soften. Then let the soup cool down. Add minced garlic to yogurt. Before serving, mix soup and yogurt. Top each serving with mint and red pepper.Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder