KAYMAKLI AYVA TATLISI TARİFİ / QUINCE DESSERT WITH TURKISH CREAM
Malzemeler:
3 adet ayva
6 fincan toz
şeker
Yarım su
bardağı kadar su
1 dal tarçın
Karanfil
Limon
Kaymak
Yapılışı:
Öncelikle bir
kaba su koyun ve içerisine limonu sıkın. Bu kaba ayıkladığınız ayvaları
kararmaması için koyacaksınız. Ayvaları ayıklayın ve ortadan ikiye bölün.
Çekirdeklerini bir kenara ayırın.
Tencerenin
içerisine ayvaları dizin. Her bir ayvaya bir fincan şeker koyun. Karanfilleri
ve ayva çekirdeklerini serpiştirin. Bir dal tarçını ekleyin ve en son olarak da
yarım su bardağı kadar suyu koyun. Ayvaları kısık ateşte pişirin.
Ayvalar
piştikten sonra soğumaya bırakın. Birkaç saat dolapta bekletin ve servis
yaparken herbirinin içine kaymak yerleştirin.
Afiyet olsun.
Quince Dessert with Kaymak (Turkish Cream)
Serves 6
Ingredients:
3 medium size
quinces
6 little cups
sugar
1/2 cup water
1 tbsp lemon
juice
6 cloves
Cinnamon
Kaymak
(Turkish Cream)
Method:
Firstly, cut
the quinces in half and keep the seeds. Put the quinces into the water with
lemon juice. As you finish with them, take the quinces into the pan. Put the
sugar, cloves, seeds, and cinnamon. Add ½ cup water and leave them to cook.
Serve it with kaymak (Turkish cream).
Bon appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder