18 Şubat 2016 Perşembe

KAYMAKLI AYVA TATLISI TARİFİ / QUINCE DESSERT WITH TURKISH CREAM

KAYMAKLI AYVA TATLISI TARİFİ / QUINCE DESSERT WITH TURKISH CREAM


Quince Dessert with Kaymak (Turkish Cream)

Malzemeler:

3 adet ayva
6 fincan toz şeker
Yarım su bardağı kadar su
1 dal tarçın
Karanfil
Limon
Kaymak

Yapılışı:


Öncelikle bir kaba su koyun ve içerisine limonu sıkın. Bu kaba ayıkladığınız ayvaları kararmaması için koyacaksınız. Ayvaları ayıklayın ve ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini bir kenara ayırın.


Tencerenin içerisine ayvaları dizin. Her bir ayvaya bir fincan şeker koyun. Karanfilleri ve ayva çekirdeklerini serpiştirin. Bir dal tarçını ekleyin ve en son olarak da yarım su bardağı kadar suyu koyun. Ayvaları kısık ateşte pişirin.
Ayvalar pişerken

Ayvalar piştikten sonra soğumaya bırakın. Birkaç saat dolapta bekletin ve servis yaparken herbirinin içine kaymak yerleştirin.

Afiyet olsun.


Quince Dessert with Kaymak (Turkish Cream)

Serves 6

Ingredients:

3 medium size quinces
6 little cups sugar
1/2 cup water
1 tbsp lemon juice
6 cloves
Cinnamon
Kaymak (Turkish Cream)

Method:

Firstly, cut the quinces in half and keep the seeds. Put the quinces into the water with lemon juice. As you finish with them, take the quinces into the pan. Put the sugar, cloves, seeds, and cinnamon. Add ½ cup water and leave them to cook. 

Serve it with kaymak (Turkish cream).

Bon appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...