KAÇAMAK TARİFİ
Kaçamak, Rumelinin lezzetli
yemeklerinden biridir. Bu güzel yemeği et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi, kahvaltıda da yiyebilirsiniz. Çok sağlıklı ve enerji verici, aynı zamanda lezzetli de.
Malzemeler:
1 bardak mısır unu
2 bardak kaynar su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Suyu kayatın. İçerisine tuzu ve
tereyağını ekleyin. Daha sonra, mısır
ununu yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın. Suynu çekince biraz daha karıştırın.
Sıcak servis edin. Lor peyniri, pekmezle veya et yanına servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
CORNMEAL (KAÇAMAK) RECIPE
Ingredients:
1 cup corn flour
2 cups of hot water
1 tablespoon butter
1 teaspoon salt
Directions:
Boil the water. Add salt and butter.
Add corn flour slowly and mix it well. Serve it hot. You can serve it with
pekmez ( a molasses-like syrup), cheese or meat as well.
Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder