25 Şubat 2016 Perşembe

KAÇAMAK TARİFİ /CORNMEAL RECIPE

KAÇAMAK TARİFİ

Kaçamak, Rumelinin lezzetli yemeklerinden biridir. Bu güzel yemeği et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi, kahvaltıda da yiyebilirsiniz. Çok sağlıklı ve enerji verici, aynı zamanda lezzetli de. 
Turkish kacamak recipe

Malzemeler:

1 bardak mısır unu
2 bardak kaynar su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Suyu kayatın. İçerisine tuzu ve tereyağını ekleyin. Daha sonra,  mısır ununu yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın. Suynu çekince biraz daha karıştırın. Sıcak servis edin. Lor peyniri, pekmezle veya et yanına servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

CORNMEAL (KAÇAMAK) RECIPE

Ingredients:

1 cup corn flour
2 cups of hot water
1 tablespoon butter
1 teaspoon salt

Directions:


Boil the water. Add salt and butter. Add corn flour slowly and mix it well. Serve it hot. You can serve it with pekmez ( a molasses-like syrup), cheese or meat as well.
Enjoy!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...